Euromoney proglasio UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini

Euromoney proglasio UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini

Sponzorski tekst

UniCredit je ukupno osvojio šest nagrada: najbolja banka u Bosni i Hercegovini, Austriji, Bugarskoj, Centralnoj i istočnoj Europi (kao i za transakcijske usluge u CIE) i Njemačkoj

Rezultati su pokazali da je UniCredit Bank osvojila titulu "najbolje banke u Bosni i Hercegovini".

Euromoney nagrade za izvrsnost se dodijeljuju od 1992. godine i smatraju se prestižnim programom nagrada za globalnu bankarsku industriju, otkrivajući „najbolje od najboljih“ u svim zemljama koje nude bankarske usluge.

Kao i prethodnih godina, kriteriji za ocjenjivanje uključuju profitabilnost, vidljiv rast, relativno bolji učinak u usporedbi sa konkurentima i sposobnost prilagođavanja promjenjivim tržišnim uvjetima i potrebama klijenata.

UniCredit je na ovogodišnjoj dodjeli ukupno osvojio šest nagrada, postigavši priznanje u sljedećim kategorijama:

Najbolja banka u Bosni i Hercegovini

Najbolja banka u Austriji

Najbolja banka u Bugarskoj

Najbolja banka u Centralnoj i istočnoj Europi

Najbolja banka za transakcijske usluge u Centralnoj i istočnoj Europi

Najbolja banka u Njemačkoj

Komentirajući ovogodišnji uspjeh, Jean Pierre Mustier, izvršni direktor UniCredita, rekao je: „Priznanje Euromoney-a za najbolju banku na ovim tržištima jasan je dokaz ogromnog posla koji naši timovi obavljaju i naših kontinuiranih napora da podržimo klijente širom Grupe. Izuzetno sam ponosan na postignute nagrade i želim se zahvaliti svim našim zaposlenima u Europi koji i dalje neumorno rade na tome da nam pomognu u ispunjenju obaveza.“

Ovom prilikom gospođa Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank je izjavila:„Euromoney je nagradio naš kontinuirani rad, kojim nastavljamo podržavati realnu ekonomiju, fokusirajući se na razvoj inovativnih rješenja prilagođenih potrebama naših klijenata. Izuzetno sam ponosna na profesionalnost svih mojih kolega. Nastavit ćemo činiti pravu stvar!”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi