Igrao za velikane, pa ga niko nije htio: Okrenuo se građevini i preko noći zaradio 7.5 miliona

Oprostio se sa 34 godine

Igrao za velikane, pa ga niko nije htio: Okrenuo se građevini i preko noći zaradio 7.5 miliona

A. Čaušević

Kada se neki fudbaler oprosti sa 34 godine onda to zvuči kao iznenađenje obzirom da je moderni fudbal pomjerio granice sa odlaske u fudbalsku penziju. 

Ezequiel Garay je vrlo dobro poznato ime većini ljubitelja inostranog fudbala. Tokom 15-godišnje karijere igrao je za niz velikih klubova, između ostalih za Real Madrid i Valenciju.

Sada već bivši argentinski štoper se penzionisao prije dva mjeseca kada mu je istekao ugovor sa Valencijom, a nije ga želio niti jedan drugi klub i to zbog stalnih problema s povredama. 

Međutim, ovaj 34-godišnjak je vrlo brzo pronašao način da zaboravi fudbal i opklada koju je "odigrao" mu se već počela isplaćivati.

Naime, Garay se okrenuo građevini i poslu s nekretninama. Počeo je sa izgradnjom luksuznog naselja, a već je uspio osigurati zaradu od 7.5 miliona eura. Argentinac je već prodao više od 15 kuća čija je pojedinačna vrijednost 500.000 eura. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUFdfLWtWM4/[/instagram]

"Predstavljam vam novu životnu fazu. Veliki projekat na kojem radim dvije godine sa dosta entuzijazma. Svi u životu imamo snove, i mogu reći da se jedan moj ostvaruje", poručio je Garay,

Inače, naselje sa luksuznim kućama se zove Gargor Luxury i smješteno je u Valenciji. Naziv je nastao je spajanjem dijelova Garayovog prezimena i njegove supruge Tamare Gorro.

Garay je počeo karijeru u Newellesu, a u Evropu je stigao 2006. godine i to u Racing Santander. Dvije godine kasnije kupuje ga Real Madrid i to za 10 miliona eura.

Nastupao je još za Benficu i Zenit, a 2016. godine kada je dolazio u Valenciju Šišmiši su ga ruskom klubu platili čak 24 miliona eura. Tokom karijere je osvojio 10-ak trofeja.

Promo

Oglasi