Transfer guru broj 1: Poznato koliko zarađuje Fabrizio Romano

Lijepo živi od svog posla

Transfer guru broj 1: Poznato koliko zarađuje Fabrizio Romano

Eldar Ganibegović

Fabrizio Romano novinar je koji važi za transfer gurua i najpovjerljiviji je kada su u pitanju transferi. Mnogo radi, naročito tokom prijelaznih rookva, a poznato je i koliko zarađuje.

Fabrizio Romano (30) je posljednjih godina postao najpopularniji sportski novinar na svijetu, među svima koji se bave fudbalom.

Italijan je karijeru započeo 2011. godine, kada je imao samo 18 godina i još je bio u srednjoj školi. Romano je specijalizovan za transfere i svakodnevno pruža informacije vezane za to. 

Romano je čest gost u emisijama i podcastima, ali većinu informacija vezanih za transfere daje na svom ličnom Twitter profilu, gdje je ima oko 17 miliona pratioca.

Prema britanskim medijima, Romano zarađuje oko 80.000 eura mjesečno samo od objava na Twitteru. Svakog mjeseca, novinar fanovima dostavlja stotine ažuriranja vezanih za transfere.

Oglasi

Italijanski novinar je uspio da u roku od nekoliko godina postane najverodostojniji izvor vezan za transfere, pored zvaničnih.

Romano je popularizovao frazu "Here we go", koja se koristi kada su se sve strane složile i transfer je neizbježan.

Tokom svoje karijere sarađivao je s raznim medijima poput Sky Sporta, The Guardiana ili CBS-a, a danas je nezavisni novinar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi