Fabrizio Romano objavio koliko dnevno provede vremena na telefonu, fanovi šokirani

Doktor za transfere

Fabrizio Romano objavio koliko dnevno provede vremena na telefonu, fanovi šokirani

Edmir Škorić

Nogometni fanovi širom svijeta dobro znaju za Fabrizija Romana (30). Italijanski novinar je zbog brzih i provjerenih informacija o transferima stekao veliku slavu.

Fabrizio Romano na društvenim mrežama provodi sate dok objavljuje statuse i informiše sportsku javnost o potencijalnim transferima.

Mobitel transfer gurua ili doktora za transfere se često pregrijava, a naročito u toku ljetnog prijelaznog roka. "Fabrizio nikada ne spava" ili "čovjek objavljuje tvitove i u snu" neki su od komentara njegovih fanova na posljednju objavu.

Romano je, naime, objavio screenshot na kojem se moglo vidjeti da je u jednom danu na mobitelu proveo nevjerovatnih 17 sati i 37 minuta. Bilo je to 5. jula ove godine.

Oglasi

Čini se da je 30-godišnjaku važnije od sna saznati najvruće priče o transferima. Na Instagramu je jedan korisnik komentarisao: "Ovaj čovjek nosi teret cijelog prijelaznog roka! Ne nose svi heroji plašteve..."

20,6 miliona pratitelja na Instagramu, 17 miliona na Twitteru... Svi samo čekaju nove objave od čovjeka koji sa svojim čuvenim "here we go" najavljuje spektakularne transfere.

Čini se da zbog toga žrtvuje sve ostalo. Ne vjerujete koliko je 18 sati vremena pred ekranom? Usporedite ga sa svojim...

U nedavnom intervjuu za Index.hr Romano je opisao kako je počeo da se bavi ovim poslom.

"Još kao klinac sam želio biti dio nogometnog svijeta na bilo koji način. Nisam bio baš neki talentirani nogometaš pa sam se odlučio baviti sportskim odnosno nogometnim novinarstvom. Ni danas ne mogu vjerovati da sam u tome uspio jer sam to silno želio. Što se zarade tiče, ne mogu reći da ću se od ovog posla obogatiti, ali ni ne žalim se. Smatram se srećkovićem što sam uspio dogurati do statusa koji imam. Prvi transfer koji sam doznao i objavio bio je onaj Maura Icardija iz Sampdorije u Inter 2013. godine. Prvi sam imao tu informaciju i to mi je jako pomoglo u daljnjoj karijeri. To je bila odskočna daska".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Čitav dan sam na mobitelu, bilo da razgovaram, šaljem poruke ili objavljujem na društvenim mrežama. Nekad sam kod kuće, dosta često sam na putu, ali to mi je u biti svejedno jer mi za posao treba jedino mobitel. Ne mogu reći da je moj posao pretežak osim što u biti nemam radno vrijeme nego radim stalno. No jako dobro sam svjestan da postoji puno težih poslova od mojeg. Osim toga, meni ovaj posao predstavlja ogromno zadovoljstvo i ne mogu se zamisliti da radim nešto drugo".

"Što se samog dobivanja informacija tiče, to radim potpuno sam. U mojem timu je još dvoje ljudi, ali oni su zasluženi samo za tehnikalije poput editiranja videa i fotografija, slaganja fotomontaža i svega ostalog", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi