Fatalna Peruanka se igra selektorice: Pizzarovo je prošlo, ja bih Beneventea

I Rocio Mirandu trese mundijalska groznica

Fatalna Peruanka se igra selektorice: Pizzarovo je prošlo, ja bih Beneventea

O. Lekić

Peruanska odbojkašica Rocio Miranda je puno poznatija po svom izvajanom tijelu nego li po sportskim uspjesima, ali ni sama nikada nije krila da je ponosna na svoj izgled.

Slikala se Rocio u oskudnim kombinacijama i za kalendare, te svojevremeno izjavljivala da "nije skandal što želi da se slika gola, jer svakako ima sjajno tijelo".

To joj očigledno niko ne može osporiti, jer je zaista jedna od najljepših i najatraktivnijih sportistkinja svijeta.

Da nije izgubila dodir sa sportom pokazala je i u posljednjem intervjuu za El Popular. Naime, Rocio je govorila o predstojećem Svjetskom prvenstvu na kojem će učestvovati i njen Peru.

U ovoj državi inače već neko vrijeme traje debata: Da li uvrstiti iskusnog Claudija Pizzara na spisak putnika za Rusiji?

Iako je ovaj 39-godišnjak samo sjena napadača od prije 10-ak godina, mnogi smatraju da je onime što je uradio u svojoj karijeru zadužio Peru, te da zbog toga zaslužuje ponovni poziv na Mudnijal što bi bila kruna njegove reprezentativne karijere.

Ipak, Rocio se ne slaže sa takvim mišljenjem, a ona ima i svoje favorite u reprezentaciji Perua.

"Ne bih ga zvala. Za mene je on završio svoje bez obzira na sve što je postigao u fudbalu. Treba ići naprijed... Ja bih izabrala Cristiana Benventea jer je mlad, a već igra u inozemstvu. Odlično je igrao i trudio se na prijateljskim susretima", poručila je atraktivna Rocio.

Inače, 23-godišnji Benevente je nakon nekog vremena ponovo dobio poziv u reprezentaciju Perua, ta ga je Gareca uvrstio u peruansku selekciju za prijateljske susrete protiv Islanda i Hrvatske, odigrane u proteklim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi