Ferdinand: John Terry je za mene najveći idiot
Foto: EPA.eu

Objavio u knjizi

Ferdinand: John Terry je za mene najveći idiot

Nekada su njih dvojica činili stoperski par fudbalske reprezentacije Engleske, ipak sve je puklo nakon rasističkog skandala u kojem je John Terry izvrijeđao Antona Ferdinanda, Riovog brata.

Rio Ferdinand nikako ne zaboravlja Johnu Terryju rasistički skandal iz 2011. godine kada je kapiten Chelseaja tokom premierligaške utakmice na rasnoj osnovi izvrijeđao njegovog brata Antona.

"Najveći idiot za mene će uvijek biti John Terry", napisao je Rio Ferdinand u autobiografiji, čiji je dio objavio The Sun.

Terry je koristio jako ružne riječi vrijeđajući mlađeg Ferdinanda.

"Kao kapiten engleske reprezentacije i moj saigrač u obrani mogao je mnoge poštedjeti boli da je odmah priznao da su mu riječi izletjele u žaru borbe. Nikad nisam s Johnom razgovarao o tom slučaju. Više ne razgovaram s njim, a tri godine kasnije smatram da mu ne mogu oprostiti to. Anton i ja bi prihvatili ispriku, ali nikad nam nije da tu priliku".

Iako je Terry oslobođen optužbi da je rasno vrijeđao Ferdinanda, FA ga je ipak kaznio za korištenje uvredljivih riječi.

Defanzivac Plavaca tada je dobio podršku svog saigrača Ashleya Colea, a Ferdinand priznaje da je tada puklo i njihovo prijateljstvo.

"Ashley i ja smo bili dugo prijatelji. Znali smo se od malih nogu. Ali, za mene je to puklo kad je on podržao Terryja. On je izdao Antona, kojeg je također znao godinama", napisao je Rio u svojoj autobiografiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.