FIFA 21 izgubila licence za nekoliko timova, igrači ne mogu biti sretni

FIFA 21 izgubila licence za nekoliko timova, igrači ne mogu biti sretni

E. Škorić

EA Sports je ranije najavio da je izgubio licencu za Romu, pa ne smije da koristi pravo ime kluba, stadiona niti grb, dok će igrači ostati identični i tu neće biti "smetnji" na FIFA 21.

AS Roma nije jedini klub koji neće igrati pod svojim izvornim imenom u FIFA-i 21. Isto se dogodilo i Speziji, FC Crotoneu, Boca Juniorsu i River Plateu, dok je prošle godine Juventus bio pod imenom Piemonte Calcio.

U najnovijem nogometnom simulatoru imena će biti: Roma FC, La Spezia, Crotone, Buenos Aires i Núñez. Svi navedeni timovi također će imati potpuno drugačije grbove i dresove nego u stvarnosti.

Osim Rome, koja će u igri imati ime FC Roma umjesto AS Roma, EA Sports je izgubio prava na originalne grbove i dresove reprezentacija Portugala i Italije. Konami je u ovim slučajevima izašao kao pobjednik.

Službena premijera najnovijeg serijala popularne igre zakazana je za 6. oktobra. Što je bliže premijeri, to više informacija dobivamo o sadržaju igre. Na žalost brojnih gejmera, FIFA je ostala uskraćena za određene licence, ali i dalje pruža više od Konamija - veći broj licenciranih takmičenja, a između ostalog i Premier ligu, La Ligu, Ligu prvaka, Evropsku ligu...

Glavna zvijezda FIFA 21 bit će Kylian Mbappe, budući da se napadač PSG-a nalazi na naslovnici igre koja iz godine u godinu premašuje sva očekivanja.

Kompletnu listu timova i reprezentacija na FIFA 21 možete pronaći OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ma haj sve i nekako al Nunez ? Ovo postaje smiješno prošle godine Juve SAD Roma bogami ih PES uši
3 1
vanzemaljac
PES uvijek bolji bio od FIFA-e. PES je za ljubitelje fudbalske igre, FIFA za gamer-dječurliju.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije