FIFA čestita rođendan Edinu Džeki

Dijamant rođen 17. marta

FIFA čestita rođendan Edinu Džeki

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Citya Edin Džeko ove sedmice slavi svoj rođendan.

Džeko je rođen 17. marta 1986. godine, a službena stranica FIFA donijela je kratku priču o Dijamantu, sa napomenom da ove sedmice slavi svoj 26. rođendan.

 

"Edin Džeko važi za jednog od najboljih fudbalera koje je Bosna i Hercegovina ikada imala. Svoju je reprezentaciju vodio do plasmana u dva baraža, ali BiH nije uspjela niti jednom ostvariti plasman na veliko svjetsko fudbalsko takmičenje. Profesionalnu karijeru počeo je u redovima sarajevskog Željezničara, odakle je otišao u Teplice. Potom je uslijedio transfer u Bundesligu, u redove Wolfsburga, s kojim je bio i prvak Njemačke. U januaru prošle godine u rekordnom transferu u svoje ga je redove doveo Manchester City", navodi službena stranica Svjetske fudbalske federacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.