Figo uživa u Sarajevu, pohvalio se i poklonom koji je dobio

Portugalska legenda došla u BiH

Figo uživa u Sarajevu, pohvalio se i poklonom koji je dobio

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Luis Figo doputovao je jučer u našu zemlju, tačnije u Sarajevo.

Figo koji je svojevremeno najveći trag ostavio igrajući za Real Madrid u bh. prijestolnicu došao je kako bi prisustvovao Međunarodnom sastanku tour operatera, a u međuvremenu stigao je upoznati i grad, kao i probati neke od specijaliteta u sarajevskim restoranima.

Da maksimalno uživa u našem gradu svjedoče svakako i storyji koje postavlja na svoj Instagram profil, a pohvalio se također i poklonom koji je dobio.

Naime, portugalska legenda je objavila fotografiju sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom na kojoj se zahvalio za "toplu dobrodošlicu i prekrasan poklon", a poklon je umjetnička slika na kojoj je pejzaž grada.

Vrijedi podsjetiti da je Figo 2001. godine proglašen za najboljeg igrača svijeta, a pet godina kasnije uvršten je i u idealni tim Svjetskog fudbalskog prvenstva u Njemačkoj. Šest puta je proglašen i najboljim protugalskim fudbalerom.

View this post on Instagram

Thks Mr Mayer of the city of Sarajevo @abdulah_skaka for the warm welcome and this beautiful gift!!

A post shared by Luís Figo (@luis__figo) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi