Finansiranje solarnih panela u domaćinstvima uz namjenski  kredit UniCredit Bank

Finansiranje solarnih panela u domaćinstvima uz namjenski kredit UniCredit Bank

Sponzorski tekst

Rok otplate do 10 godina

Iznos do 50.000 KM

Bez naknade za obradu zahtjeva

Ugradnja solarnih panela privlačna je odluka koja mnogim domaćinstvima može pomoći da s vremenom smanje troškove energije i upotrebu konvencionalne energije. Ima pozitivan utjecaj na okoliš, jer se korištenjem ove vrste energije ne utječe na globalno zatopljenje.

S obzirom na to da je prelazak na “zelenu”, odnosno “čistu” energiju te vođenje računa o klimatskim promjenama dio aktivnosti koje su neophodne kako bismo osigurali put ka održivoj budućnosti, UniCredit Bank je u svoju ponudu kreditnih proizvoda za fizičke osobe uvela i namjenski kredit za finansiranje solarnih panela. Namjenskim kreditom za solarne panele moguće je finansirati kupovinu solarnih panela i prateće opreme te prateće troškove, a namjena kredita se dokazuje dostavljanjem predračuna/računa distributera.

Pored pozitivnog utjecaja na okoliš, korištenje solarne energije dugoročno omogućava finansijske uštede. “Konkretni izračuni ušteda su individualni jer ovise o različitim parametrima, od čega je lokacija instalacije solarnih panela jedan od njih.” – izjavio je Dragan Ćavar, član Uprave odgovoran za Maloprodaju UniCredit Bank d.d. i dodao da “Porastom cijena energenata na svjetskom tržištu te okretanjem ka “zelenim” rješenjima, solarna energija predstavlja dugoročnu investiciju koja će osigurati uštede sredstava, ali i zdraviju budućnost.”

Uslove kreditiranja, kao i listu distributera, možete pogledati ovdje.

Mislimo zajedno na budućnost!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi