Željezničar i Sarajevo se oprostili od Jovana Divjaka

Preminuo u Sarajevu

Željezničar i Sarajevo se oprostili od Jovana Divjaka

E. Čaušević

Večeras je mnoge rastužila vijest da je u Sarajevu u 84. godini života preminuo Jovan Divjak.

Od generala Armije Bosne i Hercegovine opraštaju se mnogi građani naše zemlje putem društvenih mreža.

Također, na zvaničnim Facebook stranicama oglasili su se i sarajevski klubovi Željezničar i Sarajevo koji su se oprostili od Divjaka.

"U 84. godini života preminuo je general Jovan Divjak, navijač našeg Željezničara. Klub izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima. Počivaj u miru...", poručili su iz Željezničara.

U 84. godini života preminuo je general Jovan Divjak, navijač našeg Željezničara. Klub izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima. Počivaj u miru...

Posted by FK Željezničar on Thursday, April 8, 2021

"Danas je u Sarajevu u 84. godini umro general Armije Republike Bosne i Hercegovine, Jovan Divjak. Bio je prvi nosilac najvišeg francuskog ordena, Legije časti iz Bosne i Hercegovine. Osnovao je i ugradio sebe u fondaciju "Obrazovanje gradi BiH", koja pomaže djeci koja su izgubila roditelje u ratu da se školuju. Generale, neka ti je vječna slava i hvala!", piše u objavi FK Sarajevo.

Danas je u Sarajevu u 84. godini umro general Armije Republike Bosne i Hercegovine, Jovan Divjak. 🕊 Bio je prvi nosilac...

Posted by FK Sarajevo on Thursday, April 8, 2021
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Pozdrav domovini !! Počivao u miru veliki čovječe, veliki patrioto. Gromada od čovjeka u svakom mogućem smislu.
17 2
Darkwood
Jedan je Jovan. Čovjek rođen u Beogradu a zavolio više BiH nego ovi koji su rođeni u njoj. Yebiga covjek rođen da ne mrzi i odgojen da ne mrzi. Jovan Divjak je primjer koliko je BiH ispred fašističkog istoka i to miljama.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije