Karijera mu je bila riznica trofeja, promijenio je reprezentaciju, a danas uživa daleko od svega

Fudbaler koji je znao oduševiti potezima

Karijera mu je bila riznica trofeja, promijenio je reprezentaciju, a danas uživa daleko od svega

Haris Zilić

Mnogi fudbaleri se po završetku karijere odluče na razne poslove.

Neki odu u trenerske vode, neki u menadžere, ima i onih koje vidimo na direktorskim funkcijama.

Nakon okončanja fudblaske kariejre 2018. godine, bez fudbala nije mogao ni legendarni francuski fudbaler koji je sa Chelseajem osvojio sve što se može osvojiti.

Riječ je o Florentu Maloudi koji danas u 42. godini uživa u arapskim zemljama, a pomalo polaže i za UEFA licencu, pa možda ga uskoro vidimo u pravim trenerskim vodama.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfnfOKcK54F/?hl=hr[/instagram]

Karijeru je završio u Luksemburgu u timu Differdangea, nakon toga je kratko bio trener napadača u aktulenom prvaku švicarske ekipie Zuricha.

Oglasi

Uzeo je pauzu od fudbala da malo odmori, uživa u arapskim zemljama, ali lagano ponovo pali fudbalske motore. Bio je na seminaru u Wrexhamu za UEFA licencu gdje je proveo i trening sam mladim kategorijama Wrexhama.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfEb7yyM1nH/?hl=hr[/instagram]

U karijeri će ostati upamćen kao fudbaler koji je promijenio reprezentaciju. Nakon 80 nastupa za reprezentaciju Francuske skojm je igrao i dva velika takmičenja (SP 2006. i SP 2010. godine), 2017. godine odlučio se da igra za Francusku Gvajanu gdje je i rođen, odigrao je četiri utakmice i nastupio na Gold Cupu prvenstvu Concacaf zone.

U klupskoj karijeri nosio je dres Chatearouxa, Guingampa, Lyona, Chelseaja, Trabzonspora, Metza, Delhija, Wadi Dele i pomenutog Differdangea.

Sa Chleseajem je osvojio prvenstvo Engleske, Ligu prvaka, tri FA Kupa i Community shield, dok je sa Lyonom bio četiri puta prvak Francuske i četiri puta osvajač Kupa Francuske.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXYhHDFhyuN/?hl=hr[/instagram]

Imao je ponuda iz Francuske da se oproba u trenerskom poslu, ali odlučio je sačekati još do nekog ozbiljnijeg angažmana, a sudeći po slikama na društvenim mrežama dobro uživa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi