Franck Ribery izgubio pred sudom

Knjiga o "nestašlucima" Francuza ide u prodaju

Franck Ribery izgubio pred sudom

Najbolji fudbaler u izboru UEFA-e za proteklu godinu i jedan od kandidata za Zlatnu loptu Bayernov Franck Ribery izgubio je pravnu bitku protiv dvojice autora knjige "Tamna strana Francka Riberyja". 

Odluka koja je pred sudom u Parizu donesena još 6. decembra nije bila poznata javnosti, a vezana je za štivo u kojem dvojica autora iznose detalje vezane sa seks aferu fudbalera Bayerna i njegovog reprezentativnog kolege Karima Benzeme sa maloljetnom prostitutkom.

Zbog sudskom procesa koji će biti nastavljen između 20. i 23. januara naredne godine Francuz u redovima Bavaraca je tražio sudsku zabranu stavljanja pomenute knjige u prodaju jer bi detalji iz nje mogli utjecati na dalji dio procesa. 

Ipak sud u Parizu odbio je Riberyjev zahtjev, a advokat najboljeg fudbalera Evrope u prošloj sezoni Carlo Alberto Brusa objasnio je kako će uložiti žalbu na ovu odluku suda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.