Freerunning u švicarskim Alpama: Novi video atraktivnog Dominica Di Tomassa

Freerunning u švicarskim Alpama: Novi video atraktivnog Dominica Di Tomassa

Predstojećeg vikenda u italijanskoj Materi će se održati Red Bull Art of Motion, takmičenje vrhunskih freerunera, a posljednji video Australca Dominica Di Tomassa sjajan je uvod u ono što ljubitelje ove akrobatske aktivnosti očekuje 5. oktobra.

Iako je odrastao vježbajući balet i umjetničko klizanje, Di Tomasso se okrenuo freerunningu 2007. godine, a 2016. je postao i dio priznate ekipe Team Farang. Od tada je redovan na Red Bull Art of Motionu, na kojem će uzeti učešće i ove godine, 5. oktobra, u italijanskoj Materi.

U svom posljednjem video projektu, u susret takmičenju, Di Tomasso slučajno pošalje pogrešnu razglednicu svojoj majci i – nakon što to shvati – mora da juri poštara kroz predijele ruralne i urbane Švicarske koji ostavljaju bez daha.

Ovaj 27-ogodišnji Australac iskače iz helikoptera nedaleko od planine Matterhorn, trči po kaldrmama mjestašca Corippo, izvodi hrabre skokove u dolini Verzasca i iznenađuje pješake u gradu Thunu gdje izvodi salta, sve kako bi pokušao ispraviti svoju pogrešku.

Bilo je potrebno sedmicu dana da se snimi video u savršenim vremenskim uvjetima i sa skokom iz helikoptera kao vrhuncem i novim izazovom u karijeri ovog freerunnera.

Di Tomasso, koji je rođen u Sydneyu, kaže da u posljednje četiri godine dolazi u Švicarsku barem jednom godišnje i za to ima dobar razlog.

"Freerunning u Švicarskoj je jako zabavan. Postoje sjajne lokacije i zajednica ima dugu tradiciju aktivnih freerunnera. Naslov videa 'Od Doma s ljubavlju' savršeno opisuje kako ja doživljavam freerunning: raditi nešto što voliš i što ti je strast", rekao je Australac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi