Gasi se 3G mreža. Jeste li već zamijenili svoje SIM kartice?

Gasi se 3G mreža. Jeste li već zamijenili svoje SIM kartice?

O. Lekić

Odnedavno u pojedinim europskim državama nije moguće koristiti 3G mrežu u roamingu, a korisnicima je ostala samo mogućnost korištenja 2G/EDGE mreže.

To su osobito primijetili korisnici koji nisu zamijenili svoje SIM kartice za nove 4G/USIM kartice.

Razlog zapravo leži u sve većoj dostupnosti napredne 5G mreže, zbog čega je potrebno osloboditi frekvencijski spektar, pa su planirana postupna isključenja 2G i/ili 3G signala. Isključenja variraju od države do države, ali izgledno je da će u skoro vrijeme zaživjeti u većini država EU.

Kako bi i dalje neometano koristili mobilne usluge prilikom posjeta inozemstvu, te kako bi u domaćoj mreži uživali u prednostima brzog interneta u pokretu, korisnicima predlažemo da što prije naprave zamjenu svojih starih kartica za nove 4G/USIM kartice.

Top Komentari

Paulax
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi