Pau Gasol prisustvovao svadbi Jusufa Nurkića i Emine Durić

Održano u Dubrovniku

Pau Gasol prisustvovao svadbi Jusufa Nurkića i Emine Durić

Esmer Oštraković

Jučer su se u Dubrovniku vjenčali košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić i njegova partnerica Emina Durić.

Vjenčanju su prisustvovale brojne poznate ličnosti, a među njima su košarkaš Portland Trail Blazersa Anfernee Simons s djevojkom Bre Hudson, Emina Ganić, Lejla i Tarik Filipović, Sabina i Enis Bešlagić, Viktorija i Dino Rađa…

Jedan od najpoznatijih na vjenčanju bio je legendarni španski košarkaš Pau Gasol.

Ceremonija vjenčanja održana je na tvrđavi Lovrijenac, a Emina je zablistala u izrezanoj vjenčanici. Jusuf se odučio za klasično odijelo.

Najprije je prisutne zabavljao popularni Petar Grašo, a nakon toga pjevao je i Željko Joksimović.

Naravno Gasol je jedan od najboljih evropskih košarkaša u historiji. Karijeru je počeo 1998. godine u Barceloni sa 18 godina.

Oglasi

Sa 21. godinom otišao je u NBA kada ga je kao treći pick odabrao Memphis.

Osim Memphisa igrao je i za Los Angeles Lakerse, Chicago, San Antonio i Milwaukee, da bi karijeru završio u matičnom klubu Barceloni.

Bio je prvak NBA lige s Lakersima 2009. i 2010. godine, a s Barcelonom je bio prvak Španije 1999., 2001. i 2021. godine, španski Kup je osvojio 2001.

Šest puta je izabran za All-Star, a dva puta je bio u drugoj NBA petorci i dva puta u trećoj.

Sa Španijom je na velikim takmičenjima osvojio 11 medalja. Najznačajnija su tri evropska i jedno svjetsko zlato, te dva olimpijska srebra.

Top Komentari

plemic
jei' bilo šiše?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti