Gdje je i šta radi legendarni Hakan Šukur?
Bio je ikona turskog fudbala, idol svih dječaka u ovoj zemlji, ali ako se vrati tamo, dobiće ogromnu zatvorsku kaznu (Foto: EPA)

U Turskoj neprijatelj broj 1

Gdje je i šta radi legendarni Hakan Šukur?

Midhat Šljivak

Legenda turskog fudbala Hakan Šukur nikada više neće moći da kroči u zemlju svog rođenja. Šukur je proglašen državnim neprijateljem nakon pokušaja državnog udara 2016. godine u kojem je, po mišljenju turskih vlasti, veliku ulogu imao upravo slavni fudbaler.

Hakan je otvoreno govorio protiv režima predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Pripadnik je organizacije FETO koju predvodi Fetullah Gulen i koja se smatra terorističkom grupom koja je pokušala da sruši vlast.

Legendarni napadač zbog svojih stavova više nikad neće moći kročiti u Tursku. Trenutno živi u egzilu u SAD-u. Mjesto stanovanja je Palo Alto u predgrađu San Francisca i bavi se privatnim biznisom.

Otvorio je restoran sa turskim specijalitetima. Proizvodi su oduševili Amerikance i na sajtu Yelp ima visoke ocjene zadovoljnih kupaca.

Šukur je godinama bio idol Turske. Međutim, za njega povratka u zemlju više nema, a ako se pojavi, suočen je sa smrtnom kaznom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti