"Osvojio sam Zlatnu loptu, a kćer napravi sočnu objavu na Instagramu i postane popularnija od mene"

Priča nekada sjajnog napadača

"Osvojio sam Zlatnu loptu, a kćer napravi sočnu objavu na Instagramu i postane popularnija od mene"

Admin Čaušević

"Ja sam osvajač Zlatne lopte koji se na TV-u obukao kao krofna, a sada moja kćer ima više pratitelja od mene", naslov je članka kojeg je objavio poznati tabloid The Sun u kojem se govori o slavnom napadaču i njegovoj kćerci.

Koliko god to zvučalo paradoksalno, ali u vrijeme interneta i društvenih mreža Instagram je itekako važno mjerilo za popularnost. Na svojoj koži je to osjetio i Michael Owen.

Tabloid The Sun je četvrtak objavio članak o legendarnom Michaelu Owenu u kojem se navodi kako je njegova kćerka radi pikantnih objava daleko popularnija od svog oca.

Bivši napadač Liverpoola pokupio je prestižnu nagradu 2001. nakon što je pomogao Redsima da osvoje Kup Uefa, FA kup i Liga kup u istoj sezoni, piše The Sun.

Zabio je 36 golova za klub i reprezentaciju Engleske kako bi izgurao Raula i Olivera Kahna do trofeja. Za Englesku je bivši golgeter postigao ukupno 40 golova u 89 utakmica nakon što je debitovao sa samo 18 godina.

Oglasi

Ti su golovi uključivali četiri na Svjetskom prvenstvu, čime je postao najmlađi engleski igrač i strijelac na turniru 1998. u Francuskoj kada su Englezi zaustavljeni u osmini finala od Argentine na penale.

Owen je kasnije igrao za Real Madrid, Newcastle, Manchester United i Stoke prije nego što se penzionisao 2013. u dobi od 33 godine. Sada radi kao TV stručnjak te je ujedno i ambasador svog bivšeg kluba Liverpoola.

Ipak, uprkos svemu tome Owena je u posljednje vrijeme potpuno zasjenila njegova 20-godišnja kćerka Gemma.

Influenserica i jahačica završila je na drugom mjestu poznatog reality shoa Love Island 2022. godine sa svojim bivšim dečkom Lucom Bishom.

Sada ima 1.9 miliona pratitelja na Instagramu gdje redovno časti svoje fanove glamuroznim fotografijama.

Sa druge strane njen otac ima gotovo četiri puta manje fanova s 482.000 pratitelja na izuetno popularnoj platformi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi