Udarili na pogrešnog: Lopovi su krenuli da opljačkaju Gattusa, dočekao ih je pakao

Legendarni Italijan je znao šta raditi

Udarili na pogrešnog: Lopovi su krenuli da opljačkaju Gattusa, dočekao ih je pakao

Admin Čaušević

Mračan je period iza Gennara Gattusa, barem iz sporskog ugla jer je u posljednjih sedam ligaških utakmica sa svojom Valencijom ostavio samo jednu pobjedu. Kao da to nije dovoljno, italijanski trener se morao suočiti i s pokušajem pljačke.

Očigledno vođen iskustvom života iz Napulja Gattuso se znao pripremiti za slučajeve pljačke, a lopovi koji su ga pokušali opljačkati će dobro zapamtiti nekadašnjeg prvaka svijeta sa repezentacijom Italije.

Naime, u petak 6. januara, dok je njegova Valencia igrala prvenstvenu utakmicu protiv Cadiza (poraz 0:1), banda lopova iskoristila je odsutnost iskusnog trenera i njegove porodice kako bi pokušala provaliti u njegovu vilu u Campolivaru.

Prema izvještaju španskih novina Las Provincias, sigurnosni sistemi instalirani u domu Gennara Gattusa radili su sa senzorima pokreta koji su aktivirali alarme i natjerali lopove u bijeg, čak i prestrašeni od dva velika psa koje je bivši trener Milana i Napolija nabavio da čuvaju dom.

Vraćajući se kući nakon utakmice protiv Cadiza, italijanski trener je podnio prijavu policiji koja je odmah prionula na posao i identificirala kriminalce koji su pokušali provaliti u njegov dom.

Policiji su dostavljeni snimci sa sigurnosnih kamera postavljenih u vili koje su snimile lopove prije nego što su ih natjerali u bijeg alarmi i dva psa.

Oglasi

Ono što se desilo Gennaru Gattusu nije izolovan slučaj što se tiče španskog fudbala jers u u toj zemlji igrači i treneri već dugo među omiljenim žrtvama lopova.

U agustu je opljačkana kuća bivšeg igrača AC Milana i sadašnjeg igrača Valencije, Samua Castilleja, a i u tom slučaju kriminalci su djelovali iskoristivši činjenicu da su bili sigurni u odsutnost igrača na prvenstvenoj utakmici.

Opsežna lista igrača koji su nedavno opljačkani u Španiji na isti način uključuje i napadača Barcelone Ansua Fatija i osvajača Zlatne lopte Karima Benzemu.

Situacija oko pokušaja pljačke otežava ionako komplikovan trenutak kroz koji, sportski gledano, prolazi Gennaro Gattuso, čiji je posao u Valenciji doveden u pitanje zbog nedavne serije negativnih rezultata.

U posljednjih sedam mečava ostvario je samo jednu pobjedu (protiv Betisa) i sada su popularni Šišmiši na 11. mjestu sa samo 5 bodova ispred Espanyola koji je trenutno u zoni ispadanja.

Top Komentari

Medo-Brundo
Jaooo naslova!!!! Ja mislio on ih slomio ono alarm ahahaha!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi