Ronaldova Georgina nosila posebnu masku u Dubaiju koja košta svega osam eura

Zdravlje na prvom mjestu

Ronaldova Georgina nosila posebnu masku u Dubaiju koja košta svega osam eura

E. Škorić

Proteklog vikenda u Dubaiju je održana dodjela Global Soccer Awardsa na kojoj je Cristiano Ronaldo primio nagradu za najboljeg igrača 21. stoljeća.

Ronaldo je u Dubai krajem 2020. godine stigao u društvu Georgine Rodriguez i svog sina. Njih troje su sve zasjenili svojim glamuroznim izdanjima, a poštovale su se i mjere protiv koronavirusa, pa su svi nosili zaštitnu masku.

Ali kako to obično biva kad su u pitanju članovi Ronaldove porodice, nisu to obične maske. Radi se o posebnim zaštitnim maskama, prvim koje neutrališu koronavirus.

Georgina je nosila masku MOxAd, koja neutrališe SARS-Cov-2, virus koji uzrokuje Covid 19. Ova maska može da se kupi putem internet trgovine MO, portugalske firme koja je na svojoj web stranici navodi da ju je odobrio Institut za molekularnu mediciju Joao Lobo Antunes (IMM). U Španiji je odobren od strane Laboratorija za kontrolu kvalitete.

Maska podnosi ukupno 50 pranja na 60 stepeni bez gubitka zaštitne sposobnosti.

Uz to, maska je također certificirana OEKO-Texom, što jamči da tokom njene proizvodnje nisu korištene štetne kemikalije. No, iako je ova maska po svemu posebna, njena cijena na akciji je samo osam eura.

Top Komentari

dda27
Nebitna informacija
8 0
Penderinos
Da li ste mogli kako otkriti sta se krije ispod suknje, mnogo nas zanima Škoriću
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi