Slavnog napadača odao saigrač: "Primi 100.000 eura i sve ih spiska"
Foto: Instagram

Graziano Pelle nije štedio

Slavnog napadača odao saigrač: "Primi 100.000 eura i sve ih spiska"

Eldar Ganibegović

Mnogi fudbaleri se ponašaju rasipnički kada dođu u posjed veće sume novca. Nije to ništa novo u svijetu fudbala, naročito u vremenu kada su mnogi fudbaleri i preplaćeni i barata se suludim ciframa. Jedan takav slučaj je i sa slavnim italijanskim napadačem.

Za reprezentaciju Italije nastupio je 20 puta i postigao devet pogodaka. Od ljeta 2021. godine je bez kluba nakon što je okončao saradnju s Parmom.

Svoje najslavnije dane ovaj 37-godišnji napadač imao je u Engleskoj kada je nastupao za Southampton. U pitanju je, naravno, Graziano Pelle.

O njegovom životu na Otoku pričao je Florian Gardos, Rumun koji je 2014. godine iz Steaue prešao u Southampton i postao saigrač Talijanu.

Defanzivac je otkrio da se uticaj Premier lige osjetio na njegovom životu, odnosno finansijska stabilnost koju igrači u toj ligi imaju, s obzirom da zarađuju velike sume novca.

"Bili smo 16. ili 17. po prosječnim platama u Premier ligi, bili smo slabo plaćen tim, ali ipak zarađivali mnogo novca. Da li ste ikada pomislili zašto smo toliko plaćeni? Ipak, vidio sam platnu listu Manchester Uniteda i Chelseaja, mi nismo toliko zarađivali. 

Oglasi

Graziano Pelle mislim da je bio plaćen oko 80-100.000 funti sedmično i sve je razbijao! Imali smo diskusiju u jednom trenutku, razgovarali smo o ovoj stvari s novcem.

Putovao je privatnim avionom, otišao kući u Lecce, imao hotel u Londonu gdje je plaćao 1.000 funti za noć. Ako ste htjeli da ga potrošite, potrošili ste taj novac. 'Hej, zar se ne bojiš? Treba li i to ostaviti po strani?', pitao sam ga, a on mi je odgovorio: 'Vjerujem sebi'.

Gledajte, otišao je u Kinu i imao platu od 30 ili 35 miliona eura godišnje", izjavio je Florin Gardos za inostrane medije.

Podsjetimo, Pelle je u julu 2016. godine iz Southamptona za 15,25 miliona eura otišao u SD Luneng gdje se zadržao do januara 2021. godine i riješio životnu egzistenciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti