Griezmann se prerušio u crnca, ubrzo stigle reakcije: Obiće ti se o glavu
Foto: Twitter

Francuz nije mislio na osjećaje crnačke populacije

Griezmann se prerušio u crnca, ubrzo stigle reakcije: Obiće ti se o glavu

Profili na društvenim mrežama fudbalera Atletico Madrida Antoinea Griezmanna su "zatrpani" komentarima i reakcijama na njegovu "masku".

Naime, Griezmann se odlučio prerušiti u crnca, košarkaša, a pri tome je svoju kožu obojio u smeđu boju.

Njegov potez je mnoge podsjetio na dane kada su bijeli glumci, uglavnom u SAD-u, sličnim "maskama" podrugljivo predstavljali Afroamerikance u predstavama tokom 19. vijeka, a zatim i u TV emesijama, početkom i sredinom prošlog stoljeća.

Nakon što su pristigle prve negativne reakcije na njegov kostim, Girezmann je poručio pratiocima na društvenim mrežama da se "smire", te da je on samo "ljubitelj Harlem Globetrottersa" i da je na ovaj način želio odati počast ovim legendarnim košarkaškim "egzibicionistima".

Ipak, to je izazvalo još više komentara, pa ima onih koji su mu poručili "da će mu se ovo sigurno obiti o glavu", dok mu je jedan navijač Barcelone poručio: "Ne prilazi ni blizu mome klubu molim te, hvala".

Raspravi se ubrzo priključio i američki reper Lacrae, te je Girezmannu "očitao lekciju".

"Ovo je jako uvredljivo za crnačku zajednicu. Još gore je reći onima koji su uvrijeđeni da se smire i nastaviti 'paradirati' ovaj post bez ikakve brige i razumijevanja."

Čini se da je Girezmann, ipak, ubrzo shvatio da je pogriješio, pa je svim svojim pratiocima na društvenim mrežama poručio: "Slažem se da je ovo čudno od mene. Ako sam nekoga povrijedio izvinjavam se."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti