Nestao je preko noći, a sada se osramoćen i odbačen od svih nakon dvije godine pojavio u javnosti

Sigurdsson pozirao sa suprugom

Nestao je preko noći, a sada se osramoćen i odbačen od svih nakon dvije godine pojavio u javnosti

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda engleskog Premiershipa i reprezentacije Islanda, 33-godišnji Gylfi Sigurdsson, pojavio se u javnosti nakon skoro dvije godine. On se u ljeto 2021. godine našao na stubu srama zbog optužbi za pedofiliju i zatim je potpuno nestao sa scene. Nije se javljao ni na društvenim mrežama sve do jučer kada je njegova supruga postavila zajedničku fotografiju na Instagramu.

Gylfi Sigurdsson nekada je bio velika zvijezda engleske Premier lige, a posebno fudbalske reprezentacije Islanda. Međutim, njemu se karijera ugasila preko noći u ljeto 2021. godine kada je uhapšen pod optužbom za pedofiliju.

Sigurdsson je sredinom jula 2021. godine uhapšen zbog sumnje na pedofiliju. Everton, za kojeg je tada nastupao, suspendovao ga je istog trenutka, a Islanđanin je odlučio nestati dok se cijeli slučaj ne završi.

Island mu je čak zabranio i putovanja iz države. Trajalo je sve to nekoliko mjeseci, da bi u aprilu ove godine Sigurdsson dobio lijepe vijesti iz Manchestera, gdje se vodio proces, te je slučaj protiv njega obustavljen.

Nakon teških optužbi islandski fudbaler je nestao iz javnosti. O njemu se malo toga znalo, no konačno se prethodnih dana pojavila fotografija na kojoj je sa svojom suprugom Alexandrom i kćerkom.

Oglasi

Nekadašnja Miss Islanda je podijelila fotografiju, a navijači su sretni što ga konačno mogu vidjeti.

"Živ je", jedan je od komentara, dok drugi fan dodaje:

"Dosta je prošlo otkako sam ga vidio ili čuo nešto o njemu"...

Oglasi

I zaista je tako. Sigurdsson je potpuno nestao iz javnosti nakon teških optužbi i tako je vjerovatno bilo i najbolje za njegov život. Sud u Manchesteru odbacio je u aprilu sve optužbe protiv njega, no još uvijek nije poznato hoće li se vraćati na fudbalski teren.

S 33 godine definitivno još uvijek ima mjesta da zaigra fudbal i vidjet ćemo šta će odlučiti ovog ljeta.

Sigurdsson je na Goodison Park stigao iz Swanseja za 45 miliona funti, a još je nastupao za Tottenham, Hoffenheim, Reading, Crewe, Shrewsbury i islandski Breidablik u kojem je počeo karijeru.

Za reprezentaciju Islanda odigrao je 78 utakmica na kojima je postigao 25 golova i bio je član svoje selekcije na Euru 2016. godine kada su senzacionalno stigli do četvrtine finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi