Hajduk tema dana u Engleskoj: Poznati pjevač zarađivao novac zahvaljujući grbu hrvatskog tima

Liam Gallagher će morati na sud

Hajduk tema dana u Engleskoj: Poznati pjevač zarađivao novac zahvaljujući grbu hrvatskog tima

E. Čaušević

Hajduk iz Splita našao se u centru pažnje engleske javnosti, ali ne zbog fudbalskih stvari već zbog kršenja autorskih prava.

Naime, nekadašnji frontmen grupe Oasis, Liam Gallagher, našao se na udaru hrvatskog kluba zbog modne linije majica koju je nedavno pokrenuo. On je priznao da mu nije jasno ko je Hajduk, te da je to ustvari fudbalski klub.

Poznati pjevač nedavno je u prodaju pustio majice koje izgledaju identično kao grb Hajduka. Ova majica košta 40 funti na njegovoj zvaničnoj stranici, a to su vidjeli i pojedini navijači Hajduka koji su odmah kontaktirali klub.

Hajduk je potom uz dokaze odlučio da tuži poznatog pjevača i traže odštetu jer on nije dobio dozvolu od njih da koristi njihov grb za zaradu novca. U Engleskoj je to glavna priča, a mnogi mediji su naveli da nisu uopšte znali odakle je Hajduk, te da je to ustvari hrvatski fudbalski klub.

Images: Pretty Green

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guti7
Haha trebao je promijeniti boje kockica ili ovog obruca oko sahovnice.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi