Mišo Kovač na koncertu u Splitu: Oprostite Hajduku!

Legendarni pjevač

Mišo Kovač na koncertu u Splitu: Oprostite Hajduku!

Legendarni pjevač Mišo Kovač koji je svojevremeno prodavao više ploča nego što je Jugoslavija imala stanovnika održao je još jedan veličanstveni koncert u Splitu.

U Spaladium areni okupilo se 12.000 njegovih fanova, a on je iskoristio priliku i dotakao se posrnulog splitskog kluba koji je posljednju titulu u Hrvatskoj osvojio davne 2005.

Nakon što je zakoračio na pozornicu hitom "Poljubi zemlju", Mišo se obratio publici:

"Oprostite Hajduku na svemu ove godine! Ovo neće trajati vječno, oprostite im, navijajte, podržavajte, rekao je Mišo.

"Ja znam klubove Hrvatske koji su krali Hajduka, ali on je bija i ostat će najbolji, bija je najbolji u sedam nekadašnjih republika, bit će opet"

Legendarni pjevač nerado svjedoči teškim trenucima njegovoga kluba, a prisjetio se kolika je ljubav vladala i kada je on bio dječak.

"Ja sam se 50-ih godina budio ranom zorom kako bih išao na utakmice u Split. A ako je Hajduk izgubio, nisam ni jeo od tuge. Majka me pitala što mi je, da nisam nešto bolestan. A ja sam joj odgovarao 'Mama, to ti je nešto gore od bolesti.'"

Mišo Kovač ranije je u više navrata, piše 24.sata, pozivao i na zajedništvo Hrvata, da prestanu tenzije i animozitet među navijačima Hajduka i Dinama...

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi