Hakeri prevarili Lazio i odnijeli ogromnu sumu novca

Posljednja rata za De Vrija nestala sa računa

Hakeri prevarili Lazio i odnijeli ogromnu sumu novca

M. Šljivak

Grupa hakera uspjela je nasamariti klupsko rukovodstvo rimskog Lazija i od njih su dobili ogromnu sumu novca.

Nebeskoplavi iz Rima trebali su holandskom Feyenoordu isplatiti još dva miliona eura za transfer Stefana de Vrija iz 2014. godine. Hakeri su znali za tu informaciju, te su izvršili uspješnu prevaru i sa računa rimskog kluba su dobili dva miliona eura.

Hakeri su uspjeli da uspješno kopiraju podatke holandskog tima. Sve je izgledalo dosta uvjerljivo u e-mailu koji je poslan, pa je rukovodstvo Lazija na dostavljeni račun uplatilo dva miliona eura.

Međutim, kasnije je utvrđeno da je došlo do prevare. Na računu holandskog tima nije bilo nikakvog novca, pa će tako Lazio morati da izdvoji dodatna dva miliona eura koje će uplatiti ekipi iz Rotterdama.

Holandsko tužilaštvo je pokrenulo istragu i uspjeli su da dođu do određenih informacija, ali za sada o ljudima koji su izvršili prevaru, nema ni traga, ni glasa.

De Vrij će ovog ljeta kao slobodan igrač napustiti Lazio i time su gubici Nebeskoplavih još i veći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi