"Hand to Hand": Kakve veze ima Ivan Rakitić sa turnirom u Banjoj Luci
(Foto: Printscreen)

Prijatelj Danijela Šarića

"Hand to Hand": Kakve veze ima Ivan Rakitić sa turnirom u Banjoj Luci

Ivan Rakitić šta god kome treba u BiH, a da iole zna, poznaje hrvatskog i asa Barcelone, odazove se, pomogne, učestvuje.

Od 26. do 28. avgusta u Banja luci održat će se prvi međunarodni rukometni turnir "Hand to Hand" za generacije 2002 i 2004.

Učestvovat će klubovi poput banjalučkog Borca, slovenačkog Celja, hrvatskog PPD Zagreb, Lokomotive iz Brčkog, dobojske Sloge, Dugog Sela, itd…

"Ova ideja postoji već nekoliko godina, a sada smo krenuli i u realizaciju. Želio sam nešto posvetiti svom pokojnom ocu Momi Goliću, koji je čitav svoj život posvetio rukometu i RK Borac. Uz nesebičnu pomoć mojih saradnika sve je spremno da ugostimo preko 400 učesnika ove manifestacije.

Cilj nam je da djeci iz regiona, a i šire u budućnosti priredimo jedan nezaboravan vikend koji neće biti vezan samo za rukomet. Banjaluka zaslužuje jedan pravi turnir na vrhunskom nivou" kazao je za Balkan-Handball.com Nebojša Golić, proslavljeni rukometaš i čovjek koji stoji iza ideje turnira.

Eh, kako su promotori turnira njegov brat Andrej, također nekada vrstan rukometaš, danas poznati menadžer i još poznatiji Dobojlija Danijel Šarić koji je svoju golmansku slavu stekao u Barceloni, tako su poruku kako podržavaju turnir poslale Barcelonine zvijezde, rukometna - Gonazalo Perez de Vargas i nogometna - Ivan Rakitić.

Nije Raketi bilo teško snimiti klip od nekoliko sekundi, za razliku od mnogih kojima je to ispod nivoa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi