Nesretni Harry Maguire tema je i u političkim klupama: Političari umirali od smijeha zbog govora
Harry Maguire je bespotrebno meta ismijavanja čak i u političkim klupama. Takav primjer dolazi iz Gane

Luda situacija

Nesretni Harry Maguire tema je i u političkim klupama: Političari umirali od smijeha zbog govora

Midhat Šljivak

Engleski reprezentativac Harry Maguire (29) česta je meta medija širom svijeta zbog svojih loših nastupa na terenu, a ime defanzivca Manchester Uniteda dospjelo je i u političke klupe i to u Gani.

Političar iz Gane Isaac Adongo usporedio je Mahamadua Bawumiju s Harryjem Maguireom i tvrdi da je on svojim potezima uspio napraviti haos u ekonomiji ove zemlje i nazvao ga je 'Maguireom ekonomije'.

Adongo je političkom rivalu predstavio Harryja Maguirea kao čovjeka koji voli postizati autogolove i da uništava ekonomiju zemlje.

"Postoji fudbaler koji se zove Harry Maguire i igra za Manchester United. Igra odbranu, sapliće sve redom, pa čak i igrače Uniteda i asistira protivnicima. Kada protivnik ne može da zabije gol, Maguire će postići gol za njih", govorio je Adongo dok su u skupštini umirali od smijeha.

"Ovaj gospodin će postati Maguire naše ekonomije. Ovaj 'Maguire ekonomije' nam sada daje lekcije šta i kako da radimo, a sve je upropastio", rekao je Adongo i nastavlja:

"Kada Maguireu daju šansu on postane opasnost po vlastiti gol. Naš ekonomski čarobnjak, Dr. Bawumia je ušao u srž naše ekonomije i uništava je. Ostat ćete upamćeni kao Harry Maguire ekonomije ove države", istakao je on.

Oglasi

Trenutna inflacija u Gani iznosi 40.4 posto, a do kraja ove godine prijeti da će se popeti preko 50 procenata.

Također, cijena goriva u ovoj državi je porasla za tri puta i život je mnogo skuplji nego što je ikada bio i obični građani su se našli u ozbiljnom problemu.

Harry Maguire je očigledno postao predmet ismijavanja širom svijeta, iako čovjek više i ne griješi toliko, jer i ne dobija previše šanse u Manchester Unitedu.

Međutim, grijesi iz prošlosti će ga očigledno proganjati. Napravio je dosta kikseva i to se ne zaboravlja.

Stameni štoper je zbog svega izgubio i kapitensku traku Manchester Uniteda i vrlo je moguće da on igra svoju posljednju sezonu na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi