Hasbulla čuo za dječaka kojeg ismijavaju zbog izgleda i samo je zatražio njegovu adresu
Hasbulla Magomedov je kao dječak bio često ismijavan zbog svog patuljastog rasta i izgleda i on sada želi pomoći djeci koju ismijavaju (Foto: Instagram)

Veliko srce malog Dagestanca

Hasbulla čuo za dječaka kojeg ismijavaju zbog izgleda i samo je zatražio njegovu adresu

M. Šljivak

Poznati influencer Hasbulla Magomedov odlučio je pomoći dječaku kojeg su maltretirali u školi jer izgledom podsjeća na malenog Dagestanca. Hasbulla ga je pronašao nakon što je vidio snimak na kojem se žali da ga maltretiraju i poslao mu je poklone.

Hasbulla Magomedov je zahvaljujući simpatičnim snimcima na društvenim mrežama stekao veliku popularnost širom svijeta.

On je tu popularnost maksimalno iskoristio i zaradio je ogromne cifre, a postao je i ambasador najveće borilačke promocije svijeta (UFC), zahvaljujući činjenici da je u izuzetno dobrim odnosima s brojnim borcima.

Hasbulla ne misli samo na sebe. On je kao dječak zbog izgleda prošao dosta brutalnih situacija, pa nastoji pomoći svima koji su žrtve vršnjačkog nasilja i maltretiranja.

Dječak imena Isaac iz Harrisburga u Sjedinjenim Američkim Državama snimljen je dok govori kako ga druga djeca maltretiraju jer liči na Hasbullu.

"Ovdje ima hejtera. Baš me briga što ljudi govore 'Hasbulla'. Oni će to svakako govoriti", govori dječak uz očevu konstataciju da se 'navikne na takve stvari'.

Oglasi

Vidio je to maleni Dagestanac. Odmah se oglasio i pozvao je sve da mu pronađu dječaka kako bi mu poslao poklone.

Ubrzo je dobio adresu. Poslao je Isaacu veliki paket raznih predmeta i odjeće, a dječak je bio itekako sretan.

Hasbulla Magomedov poznat je u Dagestanu kao izuzetno prijatan i dobar momak. On je svoj komad slave uzeo i sada ga želi podijeliti i s drugima.

Često međutim određene osobe u javnosti žele iskriviti sliku o malenom Dagestancu, no oni koji ga poznaju govore da je zaista izuzetan.

Ovo je samo još jedan dokaz tome i maleni Dagestanac je s velikim zadovoljstvom pomogao dječaku.

Oglasi