"Mamić, Barbarez i Osim u novoj urnebesnoj epizodi animiranog serijala "BBBB"

Helem Nejse napravio odličan projekat

"Mamić, Barbarez i Osim u novoj urnebesnoj epizodi animiranog serijala "BBBB"

M. Šljivak

Sarajevski umjetnički kolektiv Helem Nejse predstavio je treću epizodu animiranog serijala "Bruca Braca Bruda Brada".

Animirani serijal koji je stekao veliku popularnost među mladima u Bosni i Hercegovini sada se bavi tematikom sporta, a među likovima koji se pojavljuju u epizodi 'Lopta je okrugla' su poznata sportska imena.

Tako se u ovoj epizodi pojavljuju Zdravko Mamić, Sergej Barbarez, Amar Osim, predstavnici FK Sarajevo iz Vijetnama.

Treba svakako istaći da glas Amaru Osimu posuđuje poznati Mostarac Ajdin Šabanović, koji je poznat po fenomenalnim imitacijama sjajnog stručnjaka.

Bivši čelnik Dinama i jedan od najuspješnijih sportskih radnika s ovih prostora Zdravko Mamić u ovoj epizodi predstavljen kao menadžer, ali ne stvarnih fudbalera već igrača virtuelnih igrica (PES).

Priča u ovoj epizodi prati Brucinog brata Fucu za kojeg se nadaju da jednog dana može postati profesionalni fudbaler, no njegov talenat se na kraju nije "pokazao" na zelenom terenu već u virtuelnim igricama.

Animirani serijal kolektiva Helem Nejse inspiraciju crpi iz sarajevskog mentaliteta i sa ulica grada. Iz Helem Nejsea napominju da svrha animiranog serijala nije vrijeđanje ni omalovažavanje, već isključivo humor i zabava.

Sezona naziva "Uzvraćaju udarac" je dosad produkcijski najkompleksniji projekt kolektiva Helem Nejse, što su i pokazale prve tri epizode, koje su postigle fenomenalnu gledanost.

Top Komentari

bk123
Veliko BEZVEZE
9 4
makelele
Na trenutke zabavni, a na trenutke smaraju nevidjeno
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi