Helem Nejse poziva na regionalno finale Red Bull RapLike

Najavljuju poboljšanje vremena

Helem Nejse poziva na regionalno finale Red Bull RapLike

Pripreme za veliko regionalno finale Red Bull RapLike 2018 su pri samom kraju, a Helem Nejse ekipa poziva hip hop fanove da u subotu 30. juna u 19 sati dođu na Soni trg u Tuzli i prate obračun najboljih freestyle MC-ijeva iz regiona.

U svom prepoznatljivom maniru, regionalno finale Red Bull RapLike su kratkim videom najavili Stihomir i Gagara iz popularne sarajevske hip hop grupe Helem Nejse, koji su pozvali ljubitelje freestyle repanja da dođu u što većem broju i obećali odličnu zabavu. Oni će u subotu biti u ulozi voditelja, a za tu priliku su pripremili veliko iznenađenje za gledaoce, čije detalje nisu željeli otkrivati.

Ono što su otkrili jeste očekivano poboljšanje vremenskih prilika i prestanak padavina prije eventa, što je odlična vijest za sve one koji su planirali da u subotu budu na Sonom trgu.

A na Sonom trgu publika će svjedočiti okršaju osam najboljih rap improvizatora iz regiona, koji će se nadmetati u sklapanju rima na licu mjesta, u borbi za naslov regionalnog kralja freestylea. To su: Arot, Sokol i MC Nuha iz BiH; Usce, Krljo i Tzre iz Hrvatske; te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije.

U žiriju koji će ocjenjivati njihovu vještinu biće Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i Zlatko. Voditeljica će, pored Stihomira i Gagare, biti popularna beogradska hip hoperka Sajsi MC, a za dobru muziku i beatove na koje će takmičari repati zadužen je DJ Soul.

Pored zadataka koje će imati kao članovi žirija i voditelji, oni će svojim nastupima uživo zagrijavati atmosferu između betlova.

Dobar provod ne prestaje proglašenjem novog regionalnog prvaka Red Bull RapLike. Odmah po završetku takmičenja, u 22 sata počinje after party u cafe baru Sloboda uz DJ Soula.

Ulaz na takmičenje, kao i na after party, je slobodan.

Nakon finala u subotu prikazat će se film koji je bio planiran za petak. Frenkie, Kontra i Indigo će od nakon eventa na ekranima premijerno predstaviti dokumentarni film „Making of Egzil“ čiju režiju potpisuje Mario Ilić, a koji prati njihov put u Tokio i snimanje albuma „Egzil“.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti