Vojko V i Kendi najavljuju dobru zabavu na regionalnom finalu Red Bull RapLike

Vojko V i Kendi najavljuju dobru zabavu na regionalnom finalu Red Bull RapLike

Endin Čaušević

Popularni reperi Vojko V iz Hrvatske i Kendi iz Srbije biće članovi žirija na regionalnom finalu Red Bull RapLike, 30. juna u Tuzli. Obojica najavljuju dobru atmosferu na Sonom trgu, kojoj će svojim nastupima i oni doprinijeti.

Vojko V i Kendi su članovi žirija koji će svojim glasovima odlučiti ko od osmorice finalista zaslužuje da ponese titulu najboljeg freestyle MC-ija u regiji. Pored dijeljenja pravde na takmičenju, oni će hip hop fanove obradovati svojim nastupima.

Vojko V: Red Bull RapLika je event na visokoj razini

Splitski reper Vojko V (iliti Vojko Vrućina) je, nakon velikog uspjeha s bendovima Dječaci i Kiša metaka, prije nekoliko mjeseci ušao u solo vode. Njegov prvi samostalni album, jednostavnog naziva „Vojko“, trenutno je možda i „najvruća“ stvar na hip hop sceni u regiji i nailazi na izvrstan prijem kod slušalaca, ali i kritike. Singlovi „Zovi čovika“, „Pasta italiana“ i „Ne može“ redom su bili hitovi i bilježe milionske preglede na YouTubeu.

Vojko je već bio u ulozi sudije na hrvatskom finalu Red Bull RapLike, održanom krajem aprila u Zagrebu, za koje kaže da je bilo mnogo bolje nego što je očekivao.

„Ekipa koja je bila u Zagrebu me oduševila, pogotovo Usce i Krljo, a battle između njih dvojice je, po mom mišljenju, bio finale prije finala“, kaže Vojko. Njegova očekivanja od regionalnog finala u Tuzli takođe su visoka:

„Nadam se da ću opet biti ugodno iznenađen kvalitetom natjecatelja. Mislim da je Red Bull RapLika event na visokoj razini, počevši od organizacije do posjećenosti“, kaže Splićanin.

Kendi: Tuzla je jedan od 'najrep' gradova u ex-YU

Beogradski reper Kendi također ima uspješnu godinu za sobom. Krajem 2017. godine je sa zagrebačkim producentom svjetske reputacije, Kooladeom, izdao zajednički album „Papirni avioni“. Albumu je prethodio hit singl „Arapske pare“, parodična kritika aktuelnih dešavanja i stanja društvu, koji je na YouTubeu prikupio preko 13 miliona pregleda.

On se prisjetio regionalnog finala Red Bull MC Battlea 2011 u Sarajevu i uporedio ga s ovom godinom.

„Možda je te godine bilo neizvjesnije, jer je svaka država imala bar po jednog ili dvojicu jakih igrača. Ovoga puta mi djeluje da Hrvatska ima najspremniju postavu. Ali, freestyle - koliko god se spremao - je neizvjestan, napet i definitivno atraktivniji uživo, tako da jedva čekam da vidim borbe“, kaže reper.

Drago mu je da se finale dešava baš u Tuzli, jer je to, po njegovom mišljenju, jedan od „najrep“ gradova u cijeloj ex-YU regiji.

„Baciću nekoliko pjesama uživo, da zagrijemo atmosferu, a ne sumnjam da će ostatak ekipe, žiri, hostovi i organizacija odraditi dobar posao, kako bismo u narednom periodu imali što više regionalnih takmičenja širom Balkana“, optimističan je beogradski MC.

U žiriju će, pored njih dvojice, biti Frenkie, osječki producent Toza te slovenački reper Zlatko, a voditelji su Sajsi MC te Stihomir i Gagara iz Helem Nejse. I oni će svojim nastupima uveličati hip hop spektakl u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi