Hrvat razbijao Real, fudbaleri Barce slavili pored parketa

Pobjeda u košarkaškom El Clasicu

Hrvat razbijao Real, fudbaleri Barce slavili pored parketa

Poslije fudbalskog El Clasica, Barcelona je slavila protiv Reala i u košarkaškom susretu u Euroligi. Barcelona je pobijedila Real Madrid 85:80 i tim trijumfom osigurala je plasman u četvrtfinale.

Prvo ime katalonskog kluba u trijumfu nad velikim rivalom bio je hrvatski reprezentativac Mario Hezonja koji je postigao 15 poena, a zanimljivo je da su svi poeni stigli nakon šuteva za tri poena. Sjajni Hrvat je pogodio pet od šest pokušaja za tri poena. 

Nakon jedne odlične akcije domaćina, koju je Hezonja okončao tricom, zanimljiva je bila reakcija fudbalera Barcelone Danija Alvesa i Neymara koji su akciju na parketu pratili iz prvih redova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.