Hrvatski reprezentativci prikupili ogroman novac za borbu protiv korone i zemljotresa

Za samo dva dana

Hrvatski reprezentativci prikupili ogroman novac za borbu protiv korone i zemljotresa

Hrvatska fudbalska reprezentacija skupila je ogroman novac samo dva dana nakon zemljotresa koji je pogodio Zagreb.

Hrvatski reprezentativci najavili su prije dva dana da će početi skupljati novac za dvije svrhe - borbu protiv koronavirusa i za sanaciju infrastrukture nakon niza zemljotresa u Zagrebu.

Danas su hrvatski mediji javili kako je prikupljeno 4,2 miliona kuna i da će novac biti uplaćen na račune koje je Vlada Hrvatske namijenila za pomenute dvije svrhe.

Hrvatski nogometni savez objavio je da će sredstva biti iskorištena za sanaciju bolnica i kupovinu potrebnih aparata, lijekova i drugih medicinskih potrepština za borbu protiv epidemije.

"Ovom akcijom želimo pokazati da djelima podržavamo naš narod i naš glavni grad te da ćemo zajedno, kao i uvijek, prebroditi ove velike izazove. Stojimo svim srcem uz ljude koji su u ovoj krizi pokazali veliku hrabrost, sposobnost i snagu, od doktora i sestara preko vatrogasaca, policajaca, vojnika i članova Stožera za civilnu zaštitu do ljudi koji svakodnevno rade da bismo relativno normalno živjeli, poput trgovaca, dostavljača i brojnih drugih. Zajedništvom ćemo opet pobijediti", kazali su reprezentativci i stručni štab u zajedničkoj izjavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti