I glas i stas: Djevojka reprezentativca Hrvatske nastupa na Euroviziji

I glas i stas: Djevojka reprezentativca Hrvatske nastupa na Euroviziji

O. Lekić

Ovogodišnje 63. takmičenje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. maja u glavnom gradu Portugala - Lisabonu.

Na zbivanja na najvećem muzičkom takmičenju prilično će biti skoncentrisan fudbaler Lokomotiva iz Moskve Vedran Ćorluka, čija će djevojka Franka Batelić tamo predstavljati Hrvatsku.

Atraktivna Franka će susjede predstavljati s pjesmom "Crazy", koju je sama napisala, a ovo joj je ujedno i najveći uspjeh u dosadašnjoj muzičkoj karijeri. Dosad je izdala ukupno dvanaest pjesama, od kojih se posebna istakla "S tobom", koja je po broju emitiranja na vrhu top-ljestvica, a popularna je i na YouTubeu na kojem je zabilježila više od dva miliona pregleda.

Uz to sve je muzički obrazovana, a i poliglota je, govori engleski i italijanski jezik, te uči njemački. Istovremeno studira na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Ljubav između Vedrana i Franke traje više od pet godina. Upoznali su se na najpoznatijoj hrvatskoj plaži za tulumarenje - Zrću i od tada su nerazdvojni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi