I hrvatski selektor protiv gay brakova

Štimac nije za istospolne brakove

I hrvatski selektor protiv gay brakova

E. Škorić

Hrvatski selektor Igor Štimac potpisao je zahtjev za raspisivanje referenduma, pridruživši se tako 130 hiljada ljudi koji žele da u Ustavu RH piše da je brak životna zajednica muškarca i žene.

Štimac je potpisao na Cvjetnom trgu u Zagrebu zahtjev za raspisivanje referenduma koji  bi se u Ustav Republike Hrvatske unijela odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca, piđe Novi list.

Do ponedjeljka zahtjev je potpisalo više od 131 hiljadu građana. Jelena Gazivoda najavila je kako će o broju potpisnika ta građanska inicijativa izvještavati svaka tri dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.