Igrač Newcastlea od majke dobija pet funti za svaki gol

Neke navike se ne mijenjaju...

Igrač Newcastlea od majke dobija pet funti za svaki gol

Engleski fudbaler Jamaal Lascelles podijelio je sa svojim fanovima jednu zanimljivu i veoma simpatičnu priču vezanu za svoju majku.

Naime, ovaj 23-godišnjak koji igra za Newcastle još uvijek od majke dobija pet funti za svaki gol koji postigne, što je njen običaj koji traje od Lascellesovih dječačkih dana. 

Dok je Lascelles nastupao za omladinske selekcije Nottingham Foresta, majka ga je stimulisala simboličnom nagradom od pet funti za svaki gol koji postigne kako bi se što više trudio na treninzima i utakmicama.

Lascellesu je nekada tih pet funti značilo mnogo, ali kazao je da se im se i dan danas obraduje na neki poseban način.

Jamaal Lascelles igra na poziciji stopera, ali je ove sezone veoma raspoložen za postizanje golova. U posljednje dvije utakmice, Lascelles je postigao dva gola kojim je Newcastleu donio dvije pobjede, a uz sve to je postao i bogatiji za 10 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti