Životni pad fudbalskog junaka: Bio je čovjek za poželjeti, a sada tone dublje i dublje

Uživao u sjajnoj reputaciji

Životni pad fudbalskog junaka: Bio je čovjek za poželjeti, a sada tone dublje i dublje

Admin Čaušević

Odlična izdanja na terenu, maksimalni profesionalizam i uzorno ponašanje svakom fudbaleru garantuju dobru reputaciju.

Iker Casillas je jedan od najomiljenijih bivših ili sadašnjih sportista ne samo u Španiji, već i u svijetu. Pokazuju to i brojke pratitelja legendarnog golmana na različitim društvenim mrežama.

Bivšeg čuvara mreže Reala prati oko 30-ak miliona osoba. Uvijek je imao dobru reputaciju kako na internetu tako i generalno i to ne samo među navijačima klubova za koje se takmičio.

Međutim, već nekoliko mjeseci Casillas doživljava životni pad. Ne tako davno bio je za poželjeti, dok mu reputacija sada naglo pada. Sve je počelo u martu kada je saopštio da se razvodi od Sare Carbonero.

"Danas naša ljubav kao para uzima različite puteve, ali ćemo nastaviti da budemo dobri roditelji kao što smo bili i do sada", objasnili su oni na društvenim mrežama u martu.

Oglasi

Njih dvoje su okončali brak nakon deset godina ljubavi i dvoje djece. Bila je to loša reklama za Casillasa koja je negativno utjecala na njegovu reputaciju i popularnost.

Prestižna kompanija za marketing konsutlacije "Personality Media" koja analizira preko 4.500 poznatih ličnosti u svijetu je sve objasnila.

Casillas je uvijek bio osoba koja je imala poštovanje javnosti zbog svoje karizme, poniznosti i porodičnih vrijednosti, ali je razvod braka sve to na neki način razorio.

Sada čuveni čuvar mreže ima opštu ocjenu 6.9, koja je u prošlosti uvijek bila preko 7. U jednom trenutku imao je i ocjenu 7.7. Reputaciju je posebno izgubio kod žena.

Casillas je jedan od rijetkih fudbalera u svijet fudbala sa parktično svim trofejima. S Realom je osvojio Ligu prvaka tri puta, dok je sa reprezentacijom Španije bio prvak svijeta i Evrope.

Zbog problema sa srcem 40-godišnjak je prošle sezone okončao karijeru. Mnogi ga pamte kao istinskog fudbalskoj junaka zbog brojnih sjajnih odbrana u velikim utakmica. Svojim intervencijama je vrlo često znao donositi trofeje kao Realu tako i reprezentaciji Španije.