Ima završen fakultet i prvi ugovor je potpisao sa 13 godina

Svestrani Falcao

Ima završen fakultet i prvi ugovor je potpisao sa 13 godina

O fudbalskom umijeću sjajnog Kolumbijca se već dovoljno toga zna. Ali, osim što je odličan igrač, Falcao je i van terena vrlo svestrana i zanimljiva osoba.

Da nije fudbaler bavio bi se novinarstvom, budući da je popularni El Tigre diplomirao studij žurnalizma na Sveučilištu Palermo. A taj nadimak je Falcao dobio još dok je bio član River Platea i to zbog svojih fantastičnih napadačkih sposobnosti, pa je svoje tadašnje saigrače podsjećao na tigra.

Njegov otac Radamel Garcia dao mu je ime po legendi Rome i reprezentacije Brazila, Paulu Robertu Falcau, pa je njegov život na taj način od samog početka povezan sa fudbalom. Svoj prvi ugovor potpisao je još kao trinaestogodišnjak, kada se pridružio kolumbijskom drugoligašu Lanceros Boyacai. Debi u seniorskoj konkurenciji zabilježio je 28. augusta 1999. godine i po tome je postao najmlađi debitant kolumbijskog profesionalnog fudbala u historiji. Falcao je tada imao samo 13 godina i 199 dana...

Kolumbijac također važi za prijatnu osobu i omiljenog igrača u svlačionici, a istinski je predan i katoličanstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije