Irfan Peljto danas je pokazao da je čovjek na kojeg se svi trebaju ugledati

Najbolji bh. sudija

Irfan Peljto danas je pokazao da je čovjek na kojeg se svi trebaju ugledati

Midhat Šljivak

Irfan Peljto već godinama ima status najboljeg sudije iz Bosne i Hercegovine. Ovaj 38-godišnjak dobija sve veće povjerenje od UEFA i sudi velike utakmice, a posljednji angažman imao je u polufinalnoj utakmici Lige nacija između Španije i Italije, gdje je bio četvrti sudija. On je po povratku kući učinio i dobro djelo jer je sav honorar s ovog meča uplatio u fond 'Sportisti za život' udruženja Pomozi.ba.

Irfan Peljto je bez ikakve dileme najbolji bh. sudija. Njegove kvalitete prepoznala je i Evropska fudbalska federacija (UEFA) koja ga često bira za jako bitne evropske utakmice.

Posljednji angažman imao je jučer na utakmici polufinala Lige nacija između Španije i Italije. Peljto je bio četvrti sudija, a danas je nakon povratka u Sarajevo pokazao i da je veliki čovjek.

Sav honorar koji je dobio za ulogu četvrtog sudije na ovom meču Peljto je odlučio uplatiti u fond 'Sportisti za život', udruženja Pomozi.ba.

Iz ove humanitarne organizacije zahvalili su se Peljti na nesebičnoj pomoći i poželjeli su mu još veće uspjehe.

Oglasi

"Irfan Peljto, najbolji bh. sudija, u četvrtak je obnašao ulogu četvrtog sudije na polufinalnoj utakmici Lige Nacija između Španije i Italije.

Za bh. sudiju ovo je ujedno i veliko priznanje, s obzirom na to da je ujedno i pokazatelj koliko ga cijene i poštuju u UEFA.

Dan nakon povratka u Sarajevo, Peljto je odlučio da cijeli honorar, koji je dobio od UEFA, uplati u Fond "Sportisti za život" udruženja Pomozi.ba, namijenjenog za liječenje oboljelih bh. građana!

Zahvaljujemo se Peljti na nesebičnoj gesti i želimo mu sreću u nastavku karijere, sa nadom da ćemo ga uskoro gledati i na najvećoj nogometnoj smotri", saopšteno je iz ovog udruženja.

Ovaj potez najboljeg bh. sudije vrijedan je pažnje i Peljto je čovjek čiji primjer mnogi trebaju pratiti, što na profesionalnom, što na privatnom nivou.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi