Irfan Peljto u karijeri nije imao toliko posla kao u Rotterdamu, a bahati tinejdžer će ga pamtiti

Ogroman broj kartona na meču Feyenoord - Lazio

Irfan Peljto u karijeri nije imao toliko posla kao u Rotterdamu, a bahati tinejdžer će ga pamtiti

Midhat Šljivak

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto imao je večeras dosta posla na utakmici Evropske lige odigranoj u Rotterdamu, a u kojoj su se sastali Feyenoord i Lazio. Na kraju je domaći tim slavio s 1:0, a Peljto je na kraju dao 11 žutih i jedan crveni karton.

Irfan Peljto je od Evropske fudbalske federacije (UEFA) dobio zaista težak zadatak. Išao je u Rotterdam suditi meč 6. kola Evropske lige između Feyenoorda i Lazija koji je odlučivao o putniku u nokaut fazu.

Na kraju se radovao domaći tim. Pobjedom od 1:0 prošli su direktno u osminu finala, drugo mjesto zauzeo je danski Midtjylland, Lazio će u Konferencijsku ligu, a Sturm je ispao iako je kao i svi ostali imao osam bodova.

Irfan Peljto je u Rotterdamu imao pune ruke posla. Bh. sudija je mahao žutim kartonima u drugom poluvremenu, a na kraju je podijelio 11 žutih i jedan crveni karton.

Nije ništa naslućivalo daće Peljto dati vjerovatno i najveći broj kartona u evropskoj karijeri jer je nakon prvih 45 minuta samo Lazzari iz Lazija upisan u njegovu bilježnicu.

Međutim, bitnost utakmice i nervoza s obje strane dovela je do popriličnog haosa, pa je bh. sudija pokazao zaista ogroman broj kartona.

Oglasi

Najgore je prošao talentovani fudbaler Lazija Luka Romero (17). Ovaj tinejdžer je dobio žuti karton zbog prekršaja, a zatim je bezobrazno šutnuo loptu što se Peljti nije dopalo i pokazao mu je drugi žuti karton u svega nekoliko sekundi.

Nervozni tinejdžer nastavio je da luduje i nakon isključenja. Smirivali su ga s klupe Lazija, ali dečko će morati da smiri živce u budućnosti.

[twitter]https://twitter.com/mayoraltitolare/status/1588256376731897856[/twitter]

Interesantno je svakako da je devet od 11 žutih kartona bh. sudija pokazao u periodu od 77. minute, pa do šeste minute sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Peljto je u ovom meču značajno podigao prosjek od 4.3 kartona koliko pokazuje po utakmici, ali jednostavno nije imao drugog izbora nego kažnjavati nesportske poteze.

UEFA ima veliko povjerenje u najboljeg bh. sudiju i nema dileme da ćemo ga i dalje gledati u evropskim utakmicama.

Top Komentari

user1647010875
Nemoj samo Zelji vise suditi, majke ti tvoje.
3 7
Lianessa
Dobrodošli na najbolji seks dating site - - - Hot24.pw
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije