ISIL šokirao svijet fotografijama Ronalda, Messija i Neymara
Foto: EPA

Nove prijetnje za SP u Rusiji

ISIL šokirao svijet fotografijama Ronalda, Messija i Neymara

E. Čaušević

Teroristička organizacija Islamska država (ISIL) ponovo je šokirala fudbalski svijet prijetnjama uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

ISIL je nedavno objavio fotografiju na kojoj Lionelu Messiju teku krvave suze uz poruku da će izvršiti seriju napada tokom SP-a u Rusiji. Nakon njega na meti terorista našao se i selektor reprezentacije Francueske, Didier Deschamps, a danas su ponovo šokirali fudbalski svijet.

Oni su na svojoj zvaničnoj stranici objavili dvije nove fotografije. Na prvoj se vidi kako drže Ronalda kao taoca uz nove prijetnje, a nakon toga meta je bio i Neymar na stravičnoj fotografiji. ISIL je prikazao pored Neymara kako je Messi već mrtav, te da se isto sprema i igraču PSG-a.

"Naše riječi su ono što vidite, a ne ono što čujete. Zato čekajte i mi čekamo također", poručili su iz ISIL-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi