Italijanska balerina produžava Terryjevu karijeru
Foto: Instagram

Ambra Vallo "čini čuda" u Aston Villi

Italijanska balerina produžava Terryjevu karijeru

O. Lekić

Aston Villa je početkom sezone angažovala italijansku instruktoricu joge Ambru Vallo. Njen zadatak je da doprinese fizičkoj spremnosti fudbalera Ville, ali i da igrače iz omladinske škole engleskog kluba poduči važnostima i prednostima joge.

Profesionalni fudbaleri u današnje vrijeme moraju biti spremniji nego ikada kako bi se mogli takmičiti na vrhunskom nivou. To znači da su spremni učiniti i isprobati sve kako bi njihova tijela bila u vrhunskom stanju.

Tako je za mnoge igrače i joga postala jedan od "alata" kojim "održavaju" svoja tijela. Joga je posebno korisna starijim igračima koji i u poznim godinama žele zadržati fleksiblinost i spriječiti povrede.

Legende poput Johna Terryja i Ryana Giggsa su među prvima koji su se okrenuli jogi u pokušaju da produže svoju karijeru.

Čini se da Johnu Terryju za sada to polazi za rukom s obzirom da je i u 38. godini života u stanju pomoći svojim saigračima na terenu. Upravo je Terry fudbaler Ville koji najčešće ide na "tretmane" kod Ambre Vallo, koja iza sebe ima i karijeru balerine.

Ambrini časovi joge traju od 20 minuta do jednog sata, a ona je u razgovoru za britanske medije otkrila kako je raditi sa vrhunskim fudbalerima.

"Svi se mi znamo funkcionalno kretati, a za to nam je potrebna stabilnost, snaga i fleksibilnost. Fudbaleri su prilično jaki i potrebno je da imaju poseban program koji odgovara njihovim potrebama. To nije kao obični čas joge. Većinom sa njima radim na fleksibilnosti i stabilnosti. Na primjer, pokušavam staviti naglasak na ispravno držanje koje poboljšava fleksibilnost kukova i nogu, kao i stabilnost abdomenalnog zida", istakla je Ambra Vallo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi