Italijanski premijer Gomezov dres poklonio Angeli Merkel

Tokom posjete Berlinu

Italijanski premijer Gomezov dres poklonio Angeli Merkel

Matteo Renzi, koji je sa 39 godina postao najmlađi italijanski premijer u historiji ove zemlje na sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel ponio je poseban poklon za nju.

Ljubičasti dres Fiorentine sa brojem 33 koji nosi njemački nosi Mario Gomez, naravno uz potpis njemačkog reprezentativca.

Mario Gomez od prošlog ljeta igra za Fiorentinu, a Matteo Renzi je od 2009. godine do imenovanja na dužnost premijera obnašao funkciju gradonačelnika Firence.

"Nadam se da će Fiorentina sada imati jednog navijača više, Angelu Merkel", rekao je 28-godišnji Gomez, koji se prošlog mjeseca vratio u sastav Viola nakon pet mjeseci pauze zbog povrede ligamenata koljena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.