Ivana Knoll pred Khalifa stadionom komentarisala tradiciju oblačenja: Spominjala nikab i hidžab

Pojavila se u atraktivnom izdanju

Ivana Knoll pred Khalifa stadionom komentarisala tradiciju oblačenja: Spominjala nikab i hidžab

A. Čaušević

Ivana Knoll, atraktivna Hercegovka koja navija za Hrvatsku plijeni pažnju otkako se pojavila u Kataru. Tako je bilo i pred utakmicu protiv Kanade jer se na stadionu Khalifa pojavila u jako atraktivnom izdanju.

Super zgodna Ivana je nosila kratku suknjicu u bojama šahovnice i nije se suzdržavala da napravi seflie sa gledatljeima koji su to tražili od nje.

Prije utakmice stigla je popričati i za medije gdje je govorila o svom dosadašnjem iskustvu u Kataru, poslije čega je podijelila i video svog outfita za meč sa Kanadom.

"Prvo sam mislila ako se Svjetsko prvenstvo održava tamo (Katar), sigurno će nam omogućiti sve kako bi bilo ugodno za sve navijače bez ikakvih ograničenja."

"Onda sam čula za pravila i bila sam šokirana. Pravila oblačenja a zabranjuju pokazivanje ramena, koljena, stomaka i svega, a ja sam rekla: 'O moj Bože, nemam čak ni odjeću da sve to prikrijem.'"

Oglasi

“Bila sam jako ljuta jer ako ja nisam muslimanka i ako mi u Evropi poštujemo hidžab i nikab, mislim da oni moraju poštovati naš način života, našu vjeru također i na kraju ja nosim haljine, bikinije jer sam katolkinja iz Hrvatske koji je ovdje zbog Svjetskog prvenstva."

"Ali kad sam stigala iznenadila sam se da nemaju problema sa oblačenjem, dopuštaju vam da nosite šta god želite – osim u vladinim zgradama, i na kraju je to u redu."

Upitana smatra li da postoji rizik od hapšenjaa zbog svoje odjeće, Knoll je odgovorila: "Nikada se ne bojim nečega takvog."

"Mogu li moja haljina ili moj bikini mogu nekoga povrijediti? Molim da mi se to objasni. Povratne informacije su vrlo dobre. Mnogi Katarani su me došli vidjeti kako bi me fotografisali."

"Ako mrze i imaju nešto protiv mene, ne bi to radili. Mislim da je to samo još jedan način života, moj i njihov", završila je Knoll.

Top Komentari

Koba84
Pa glupaco ni kod nas nemozes uci u papucama ili sorcu u opstinu , a da ne pricam o vecim ustanovama
7 0
CeZenicaLik
Znas naci racku online a ne znas naci pravila ponasanja u tebi tudjoj zemji....dronfuljo jedna
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi