Sarajevo i BiH se danas opraštaju od jednog od svojih najvećih sinova

Sahrana Ivici Osimu

Sarajevo i BiH se danas opraštaju od jednog od svojih najvećih sinova

Admin Čaušević

Jedan od najvećih sinova grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, Ivica Osim će biti sahranjen danas na Gradskom groblju Bare. 

Komemoracija će početi u 11 sati u prostorijama Narodnog pozorišta, dok je sahrana na Gradskom groblju Bare u 14 sati.

Zbog ograničenog broja mjesta komemoraciji će prisustvovati samo delegacije i pojedinci koji su potvrdili svoj dolazak, te rodbina i prijatelji porodice Osim.

Komemorativna soba u Barama će biti otvorena za posljednji pozdrav našem Ivici Osimu u periodu 12:00 do 13:45 sati.

Dolazak na komemoraciju i sahranu su najavili neke od najvažnijih fudbalskih ličnosti iz BiH i regiona.

Dolazak su potvrdile legende Željezničara Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, bivši kapiten Sarajeva Faruk Hadžibegić, legenda Partizana Nenad Bjeković, tehnički direktor reprezentacije Japana Yasuharu Sorimachi i predsjednik NS BiH Vico Zeljković.

Hajdukovi asovi Zoran Vulić, Zlatko Vujović i Alen Bokšić, proslavljeni Slovenac Srečko Katanec i selektor reprezentacije Dragan Stojković bi također trebali prisustvovati komemoraciji.

Ivica Osim je preminuo 1. maja u Grazu u 81. godini života.

Top Komentari

Emir.D
Pocivaj u miru gospodine, ambasadore Bosne pravi si sin Bosne i ponos svi nas, hvala ti na svemu!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi