Pita se bivši egipatski reprezentativac: Hoće li Izrael biti izbačen iz svih takmičenja?

Bilo bi logično

Pita se bivši egipatski reprezentativac: Hoće li Izrael biti izbačen iz svih takmičenja?

Eldar Ganibegović

Rusija se suočila s mnogim sankcijama nakon što je počela agresiju na Ukrajinu.

Mnoge su vezane i za sport, a Rusija je izbačena iz skoro svih međunarodnih takmičenja.

Razlog je, naravno, jasan, no pitanje je da li svijet ima dvostruke aršine kada je u pitanju ova situacija, s obzirom na to da Izrael godinama zlostavlja Palestince, ali sankcija nema.

Sankcija nema ni za SAD koje su u bliskoj prošlosti vojne intervenisale širom svijeta, a svoje mišljenje dao je i nekadašnji egipatski reprezentativac Mohamed Aboutrika.

"Odluka da se suspenduje Rusija i njeni timovi iz svih takmičenja mora biti ispraćena zabranom i za Izrael, koji godinama ubija žene i djecu u Palestini. Koristite dvostruke standarde", napisao je na Twitteru.

Zanimljivo, Izrael je trebao igrati u Ligi nacija protiv Rusije i oni su uz Island jedina reprezentacija koja je na rasporedu imala mečeve s Rusijom koja nije iznijela stav o neigranju.

To su uradili Poljska, Češka, Švedska i Albanija.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Egipatski reprezentativac Mohamed Aboutrika je bitan kao lanjski snijeg. Dobro vam je došao rat da izmišljate svakakve naslove. Hahahaha
3 15
Hare1946sa
Amerikanci mogu pokrenuti rat bilo gdje bilo kada a isto tako i zaustaviti rat bilo gdje bilo kada, što znači da sve počinje i završava njihovom odlukom. Volimo Amerikance vise od Rusa zato što želimo biti u njihovoj milosti i to je opravdano. Ako u nekom trenutku Amerikanci odluče da mi "nesto" se kofrcimo, dići će Turke protiv nas i neće nas biti. Dajem Tursku kao najbolniji primjer, a poenta svega je da smo svi mi marionete SAD-a i da je dobro dok smo u njihovoj milosti! Svako ko misli drugačije nema pojma o životu. Lp
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi