Izraelu i Palestini je još samo ovo trebalo: Zbog nje i Reala su pojačane tenzije

"Podržavate terorizam, a ne borbu za mir"

Izraelu i Palestini je još samo ovo trebalo: Zbog nje i Reala su pojačane tenzije

E. Čaušević

Ahed Tamimi je djevojka koja je poznata po borbi za slobodu Palestine, a čak je provela nekoliko mjeseci u izraelskom zatvoru.

Ovaj 17-godišnja djevojka uhapšena je prošle godine nakon što se sukobila sa izraelskim vojnicima ispred svoje kuće. Oni su je odmah priveli, a Ahed je skoro godinu dana bila u zatvoru. Nakon što je puštena odlučila je malo da se udalji od svih dešavanja, no poručila je da se borba za slobodu i dalje nastavlja.

Ahed se nalazi u centru pažnje izraelske javnosti nakon što se jučer pojavila na stadionu Real Madrida. Čelnici kraljevskog kluba su je ugostili i uručili joj dres s brojem devet, te podržali u onome što radi. Ovo je naljutilo Izraelce koji su žestoko reagovali i optužili Real Madrid da podržava terorizam, a ne slobodu.

"Kakva sramota, Real Madrid je ugostio teroristu koji širi mržnju i nasilje. Kakvu veze ovo ima sa sportom?", napisao je na svom Twitter profilu izraelski ministar za vanjske poslove Emanuel Nachshon.

Nakon njega oglasio se i izraelski ambasador u Španiji, Daniel Kutner, koji je također žestoko kritikovao čelnike Real Madrida zbog toga što su ugostili ovu Palestinku.

"Ahed Tamimi se ne bori za mir, ona brani nasilje i terorizam. Ovako da se slavi ono što ona radi od strane ovakve institucije kao Real Madrid je nešto što ovom svijetu ne treba", poručio je Kutner.

Tamimi je napala izraelske vojnike nakon što su joj pogodili njenog rođaka gumenim metkom u glavu. Uhapšena je u decembru prošle godine. U martu je osuđena na osam mjeseci i kaznu od 1,500 dolara, a puštena je na slobodu 29. jula. I dalje se bori za slobodu naroda u Palestini koji se nalazi pod okupacijom Izraela.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
jebite se jevreji..
67 5
amadeus21
Fuj gamad cionistička...
56 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi