Zaboravljeni as Premier lige: Oženio se u junu, u julu otvoreno nudio seks medicinskoj sestri

Defoe ne može bez skandala

Zaboravljeni as Premier lige: Oženio se u junu, u julu otvoreno nudio seks medicinskoj sestri

Edmir Škorić

Nekadašnji engleski reprezentativac Jermain Defoe našao se u centru seks afere jer je samo mjesec dana nakon što je oženio Donnu Tierney, slao medicinskoj sestri poruku u kojoj ju je molio za seks.

Defoe (39) radi kao TV analitičar, nakon što je završio karijeru. Posljednji klub bio mu je Sunderland, a u prošlosti je igrao u Premier ligi za Wewst Ham, Portsmouth i Tottenham te Bournemouth.

Ostaće upamćen i po 20 golova u 57 nastupa u dresu reprezentacije Engleske, ali i po raznim aferama koje su ga pratile tokom, a i nakon karijere.

U posljednjoj takvoj, britanski Sun objavio je ekskluzivno priču o tome kako je Defoe tražio u poruci seks sa jednom medicinskom sestrom samo mjesec dana nakon što je oženio suprugu Donnu Tierney.

U bračne vode uplovio je 4. juna sa godinu dana starijom Donnom nakon veličanstvenog vjenčanja vrijednog 200.000 funti, a već u julu je kontaktirao "40-godišnju mamu koja radi kao medicinska sestra".

"Ovo je moja budućnost, ovo je zauvijek, ovo je osoba s kojom želim provesti ostatak života", rekao je Defoe za jedan magazin nakon što se oženio, ali ubrzo je očito poželio "nešto sa strane".

Oglasi

"Upoznala sam Jermaina prije mnogo godina u baru, ali ništa se nije dogodilo. Ostali smo u kontaktu malo preko WhatsAppa, ali nisam s njim razgovarala godinama. Onda mi je počeo slati poruke na Instagramu u julu. Očajnički me želio upoznati i puno smo flertovali", ispričala je dotična, neimenovana medicinska sestra za Sun.

“Ali u konačnici, nije bio baš šarmantan - očito je imao samo jednu stvar na umu. Onda, kad sam shvatila da je oženjen, nisam željela da to ide dalje. To ne bi bilo pošteno prema njegovoj ženi. Ko to, zaboga, čini tako brzo nakon što se zavjetovao da će s nekim provesti ostatak života?", upitala se žena koja je "ispalila" Defoea.

U razgovoru za časopis "OK!" Defoe je ispričao kako je u svojoj novoj partnerici konačno pronašao “onu pravu”.

Nakon vjenčanja par je otišao na medeni mjesec na Maldive. Interesantno da je Donnu "upoznao" tako što joj je lajkao objave na Instagramu. To je i sam priznao.

Oglasi

Zapravo, Defoe je prvi put uživo sadašnju suprugu Donnu upoznao u januaru 2021. kada ga je zamolila za potpisani nogometni dres za dobrotvornu akciju.

Defoe je u 23-godišnjoj karijeri zabio 227 golova na 624 klupske utakmice. Jedan od njegovih golova za Tri lava bio je na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi protiv Slovenije.

Defoe je igrao za sedam klubova - West Ham, Tottenham Hotspur, Portsmouth, Toronto FC, Sunderland, Bournemouth i Rangers.

Karijeru je okončao tek u martu ove godine. Najviše golova dao je u Tottenhamu (143) gdje je ostavio najveći trag, a danas je poznat po mnogim dobrotvornim akcijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi