Osvojio Ligu prvaka, igrao za Manchester United i Milan, a sada je pobijedio u MasterChefu!

Majstor i u kuhinji

Osvojio Ligu prvaka, igrao za Manchester United i Milan, a sada je pobijedio u MasterChefu!

E. Čaušević

Mnogi fudbaleri nakon što završe svoju igračku karijeru obično odluče ostati u fudbalu i baviti se nekom poslom koji je usko vezan za taj sport. Međutim, ima i onih koji naprave drastičnu promjenu u svom životu i nakon igračke karijere bave se poslom u kojem ih niko nije mogao ni zamisliti.

Jedan od nekadašnjih fudbalera koji je nakon što je okačio kopačke o klin i napravio nevjerovatan preokret u životu je i Jesper Blomqvist koji je svojevremeno igrao u dresu Manchester Uniteda, ali danas mu je fudbal nešto čime se bavi samo rekreativno.

Bivši švedski reprezentativac svoju karijeru zvanično je završio krajem 2010. godine u Hammarbyju i očekivalo se da će se početi baviti trenerskim poslom, ali je Blomqvist imao totalno drugačiji plan.

Blomqvist je inače ponikao u dresu IFT Goteborga, a iz tog kluba je početkom 1997. godine za tri miliona eura prešao u Milan. Na San Siru se zadržao svega pola godine, te je nakon toga otišao u Parmu za pet miliona eura.

Jesper Blomqvist: Manchester United's Treble-winning winger invites  SunSport to try his caviar-topped pizza as he talks Fergie, Roy Keane and  Zlatan Ibrahimovic | The Sun

Šveđanin se u Parmi zadržao jednu sezonu i odličnim igrama privukao je interes Manchester Uniteda za koji je potpisao na ljeto 1998. godine, a Parma je od prodaje ovog desnog krila inkasirala sedam miliona eura.

Oglasi

Blomqvist je u Manchester Unitedu bio tri godine, te je bio dio generacije koja je u nevjerovatnom finalu 1999. godine osvojila Ligu prvaka spektakularnim preokretom protiv Bayerna na stadionu Camp Nou u Barceloni.

Nakon toga Blomqvist je igrao u Engleskoj još za Everton i Charlton, a 2003. godine vratio se u Švedsku. Nastupao je za Djurgarden, Enkopings i Hammarby gdje je završio karijeru. No, nakon što se "penzionisao" iznenadio je fudbalski svijet odlukom da se posveti kuhanju i tu je napravio također fantastičnu karijeru.

După Champions League, a câștigat și MasterChef! Fotbalistul de la AC Milan  și Manchester United, la al patrulea show pe locul 1 | Sport.ro

Blomqvist je prije nekoliko godina otvorio pizzeriju u Stockholmu koja i danas dosta uspješno radi, a ispostavilo se da je kuharstvo pored fudbala još jedna njegova velika ljubav.

lo riconoscete? - È passato dal triplete alla vittoria di 'masterchef' nel  suo paese. chi e'? - Dagospia

Oglasi

Kuharstvu se maksimalno posvetio i počeo je istraživati tu profesiju, ali niko ni slutio nije koliko će ozbiljno sve to shvatiti i da će Blomqvist na kraju postati čak chef.

Prošle godine prijavio se na švedsko izdanje emisije MasterChef i vjerovali ili ne na kraju je upravo Blomqvist pobijedio. Finalna emisija emitovana je prije mjesec dana, a fudbalska javnost bila je u šoku informacijama da je Blomqvist novi MasterChef u Švedskoj.

Blomqvist vince Masterchef | Radio Deejay

Blomqvist planira sada da otvori i restoran u glavnom gradu Švedske gdje će kreirati svoj meni i biti glavni chef. U kuharstvu je pronašao veliku ljubav što nisam nije očekivao, ali pokazao je da je pored fudbala zaista veliki majstor i u kuhinji.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije